Meniu Închide

Traduceri bulgara

0722.341.026 si 021.230.0071 intre 9:00-18 (Luni-Vineri)

0724.334.580 TRADUCERI BULGARA NON-STOP !

Adresa : Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr 26 sector 1 (Piata Dorobanti)

Email: albion@albion.ro

Traduceri bulgara – romana si romana-bulgara, autorizate si legalizate in Bucuresti

Realizam traduceri din limba romana in limba bulgara si din limba bulgara in limba romana !

Traduceri bulgara – romana , autorizate si legalizate :  realizate de catre biroul nostru de traduceri din Bucuresti. Firma noastra are in componența o rețea de traducatori  si interpreți de limba bulgara. Toti traducatorii nostri sunt autorizați de Ministerul Justitiei, o parte dintre acestia fiind si vorbitori nativi, specializati in diverse domenii, cum ar fi cel medical, tehnic, juridic sau economic.

O parte din experiența noastra in traduceri de limba bulgara : traduceri bulgara-romana de acte auto tipizate (procuri auto in limba bulgara, asigurari auto din Bulgaria)

 • traducerea unor procuri speciale pentru autoritațile din Bulgaria
 • traduceri bulgara-romana din domeniul economic (situații financiare)
 • traducerea in bulgara a unui proiect de cca 4500 pagini , derulat in decursul 2011-2013, pentru realizarea unui ansamblu rezidențial la Ruse (incluzand traduceri tehnice, rapoarte de expertiza, schițe, scheme si proceduri)
 • traduceri “cuvinte cheie” (din romana in bulgara) pentru website-uri, optimizare pentru motoarele de cautare tip google.bg
 • traduceri bulgara romana de la Ministerul Agriculturii si Produselor Alimentare, Oficiul National de Medicina Veterinara din Sofia, instructiuni de folosire vaccin antirabic.
 • traducerea unor instrucțiuni de utilizare si intreținerea unor gazoane artificiale de proveniența bulgareasca.
 • traducerea unor materiale educationale, din bulgara in romana, de la Universitatea din Veliko Turnovo”SF.Kiril si  Metodiu”.
 • traduceri din bulgara in romana pentru materialele promotionale ale unor țigle metalice, tip Gerard.

Traduceri bulgara

Pe langa traducerea autorizata din bulgara, pentru urmatoarele acte aveti nevoie si de o traducere legalizata : diplome, certificate de nastere, acte auto.

Linkuri utile:

 1. Ambasada Republicii Bulgaria
 2. Consulatul Republicii Bulgaria
 3. Ambasada Bulgariei în Chișinău

BULGARA este limba de stat a republicii Bulgaria, limba utilizata de majoritatea locuitorilor acestei tari. Impreuna cu sarbo-croata, slovena si macedona, face parte din subgrupul limbilor slave de sud. Mai bine de 11 milioane de purtatori ai limbii bulgare locuiesc in Bulgaria si in tarile alaturate ei, Turcia, Grecia, Iugoslavia si Macedonia, precum si in regiunile Dobrogea si Banat din Romania. Un numar mai redus de vorbitori de bulgara locuiesc in Ucraina si Republica Moldova.

Provenienta etnonimului “bulgar” este legata de denumirea tribului turcic al bulgarilor. In anul 680 e.n., bulgarii au supus populatiile slave ale Bulgariei nord-estice de astazi, dar au fost asimilati destul de repede de catre slavi, lasand urme in limba bulgara doar printr-un numar redus de turcisme. In istoria limbii bulgare se disting 3 perioade: bulgara veche, apropiata in mare masura de slava veche (sec.10-11), bulgara medie (sec.12-15) si bulgara moderna (incepand cu sec.16).

Formarea limbii bulgare moderne literare se refera la anii 1820-1830, cand se naste interesul pentru problemele educatiei populatiei; radacinile sale se gasesc in renasterea nationala a celei de-a doua jumatati a secolului 18, marcate prin iesirea la lumina a a Istoriei Slavo-bulgare in anul 1762, scrise de Paisii Hilandarskii. Accentul in limba bulgara este liber si are functie de a facilita distinctia semantica.

Dominatia turca timp de 5 secole, care a luat sfarsit in 1878, mostenirea culturala bizantina, influenta Rusiei, Frantei si Germaniei in sec.19 au dus la imprumutul de catre bulgara moderna a unui set de cuvinte din limbile turca, greaca, rusa, franceza si germana. Se regasesc de asemenea si cuvinte imprumutate din limba romana, italiana sau albaneza.

Linkuri utile cu dictionare si terminologii: